Nada Kalo Ćukalović

Nada Kalo Ćukalović

  • Pozicija: Praktičar transakcione analize
  • Iskustvo:
  • Adresa: Beograd
  • Email: info@nadakalo.rs
  • Kontakt telefon: +381 63 76 22 485

Pristup radu

“Problemi koje imamo u životu često nam se čine kao zbrkani, preveliki i teško rešivi. Ponekad nam je teško da razumemo i tuđe postupke i osećanja. Dešava se da nemamo istinski uvid – ni kod sebe, a ni kod drugih.  

U radu sa klijentima susretala sam se sa temama depresije, stida, anksioznosti, tugovanja,  osećajem praznine ili odsustvom osećanja, sa problemima u partnerskim odnosima, ali i klijentima koji žele da rade na sebi i budu uspešniji u onome što rade. Međutim, klijenti najčešće na terapiju dolaze sa rečima: ,,Ne osećam se dobro ali ne znam šta mi je, ne mogu da definišem kako se tačno osećam”. I to je sasvim u redu. Kao terapeut sam tu za vas da zajedno istražimo kako se osećate i šta se nalazi u pozadini.

Često me klijenti pitaju kada je dobro vreme za odlazak na psihoterapiju?

Pravo vreme za psihoterapiju je onda kad odlucite da radite na sebi, kad shvatite da za sebe želite bolje. U idealnom slučaju uvek volim da kažem pronađite psihoterapeuta kada niste u stvarnoj krizi.

Koliko god to čudno zvučalo. Ali kada to izgovorim to je nekako kao da bi trebalo da uspostavite vezu sa sjajnim lekarom pre nego što se razbolite. Teoretski je lepo, ali svi smo zauzeti, imamo druge prioritete, a dobre lekare je teško naći, a još teže zakazati.

Samim tim većina nas neće ni razmatrati odlazak psihoterapeutu ako nešto hitno i neodložno nije u redu. Nije sve što čuvamo u svome nesvesnom važno da se osvesti. Važno je osvestiti samo ono što nam pravi problem.

Svako od nas je jedinstven i ima drugačije probleme i izazove.

Verujem da najviše rastemo u dobrom, prihvatajućem odnosu.

Iskustvo i dostignuća

Trenutno sam psihoterapuet pod supervizijom iz Relacione Transakcione Analize koja je usmerena na odnos ( Relational Transactional Analysis) i na šestogodišnjoj  edukaciji iz Integrativno Somatske telesne psihoterapije (Integrative Somatic Body Psychotherapy) kao i na edukaciji iz EMDR terapije (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

Bavim se traumom, temama gubitka, tugovanja i komplikovanog tugovanja, rodnim identitetom i između ostalog radim i sa LGBTI osobama. Volim da istražujem svoja osećanja, granice i mogućnosti. 

Bavim se i temama roditeljstva i radim sa roditeljima. Nekima od nas je roditeljstvo izvor neizmerne sreće. Nekima je izvor velikog stresa, težak i dosadan posao kojim se moraju svakodnevno baviti. Roditeljstvom uspostavljamo odnos sa decom. Neko do nas ne može da ima decu a neko je doživeo gubitak deteta. Sve su ovo važne teme o kojima je teško pričati.

Verujem u adaptivne tehnike prilagođene pojedincu bez obzira na kulturu, veru, pripadnost.

Pod ugovorom iz transakcione analize sa EATA-om.

Koučing psiholog Transakcione analize ITAA i član CTA-a i UTAS-a i IART-e i EATA-e.

Integrativni koučing Psiholog ISCP i pred sertifikacijom za ICF.

Od ove godine ITCA nosioc akreditacije u Nemačkoj koju možete videti na sledećem linku pretražujući moje ime i prezime odnosno Nada Ćukalović. A to izgleda ovako.

Nosilac EMCC Global Team Coaching Training Quality Award  – TCQA od strane

Peter Hawkinsa i David Cluttebercka više o tome na sledećem linku.

Sertifkovana kao konstruktivistički koučing psiholog ISCP kako sa lični rad tako i za rad sa timovima.

Sertifikovana od strane Petera Hawkinsa na Londonskoj Akademiji (The Academy of Executive Coaching London) za timski odnosno sistemski koučing koji koristim u radu sa pojedincem i timovima.

Živim na relaciji Berlin – Beograd – Amsterdam ali kad god mogu uživam u Južnoj Koreji i njihovoj fantastičnoj kuhinji. Mnogi ljudi na pomisao Koreje misle na severnu, ne praveći razliku. Ali Južna Koreja je potpuno svet za sebe. Drage volje Vas pozivam Vas da ukoliko ste radoznali istražite tu predivnu zemlju i ljude.

Odrasla sam u Inđiji i Novom Sadu.

Ljubitelj kafe, kiše, mačaka, jazz i soul muzike,  paraglajdinga, longboard dancing-a, korejskog jezika i kulture.

Omiljeni grad na svetu Seoul.

Kontaktirajte psihoterapeuta - Nada Kalo Ćukalović

    Pošaljite nam poruku direktno sa sajta i kontaktiraće Vas neko od naših psihoterapeuta.

    captcha