Online Psihoterapija

Šta je Online Psihoterapija?

Dešava se da nas klijenti pitaju i podele zabrinutost oko online psihoterapije interesujući se da li online terapija može biti jednako učinkovita kao i susret uživo sa psihoteraputom, međutim mnoga istraživanja pokazuju pozitivne efekte i ovakve vrste terapije. Cilj nije da ona zameni tradicionalnu terapiju, odnosno terapiju licem u lice, već da ponudi još jednu mogućnost koja ima svoje prednosti i mane, kao i sve drugo.

Koliko je korisna Online Psihoterapija?

Svima nam je potrebno da ponekad popričamo o svemu što nas opterećuje i okupira, uzurpira i stresira. Uz malo dobre volje i stabilnu internet konekciju, sada je to moguce  uraditi iz udobnosti vašeg doma. Izbegavanjem “gubljenja vremena”  osiguravajući više vremena za ostale bitne stvari.

U današnje vreme je sve više dostupna mogućnost online psihoterapije. Ovakav način rada nudi mnoge prednosti.

Prednosti Online Psihoterapije

Jedna od njih je dostupnost psihoterapije. Lakše zakazivanje i dostupnost terapije i u kasnijim večernjim satima.  Gde god da se nalazite možete se čuti i posavetovati sa svojim psihoterapeutom. Ovo može biti posebno korisno ukoliko živite u drugoj državi, gde ne znate jezik dovoljno dobro ili su usluge psihoterapeuta skupe za vaše mogućnosti.

Takođe ako živite u manjim mestima gde su smanjene mogućnosti nalaženja terapeuta svakako ćete uvideti prednost online psihoterapije.. Vožnja do najbližeg grada može biti iscrpljujuća ili da oduzima puno vremena u već svakako pretrpanom rasporedu a posebno ako živite u mestu gde nemate redovan gradski i međugradski prevoz. U tom slučaju je online terapija idealno rešenje.

Mogućnost izbora velikog broja psihoterapeuta jer niste ograničeni mestom u kome živite i sve Vam je dostupno.

Ukoliko putujete na posao a sa Vašim partnerom ste na bračnoj ili partnerskoj terapiji, online terapija omogućava kontinuitet u radu i mogućnost da ne propuštate seanse bez obzira na odsustnost od kuće.

Online psihoterapija nudi prednost i ljudima koju su iz nekog razloga onemogućeni da dolaze na seanse licem u lice. Odgovarajuća je za sobe kojima je zbog zdravstvenih razloga onemogućeno kretanje , osobe koje se zbog prirode svog problema osećaju sigurnije da sa terapeutom rade od kuće ili jednostavno osobe kojima više odgovara da rade sa terapeutom u udobnosti svog doma.

Svima nama se dešava da budemo nervozni u kontaktu sa terapeutom na prvim seansama, samim tim online terapija odnosno fizička distanca omogućava da se osećamo opuštenije i prijatnije, da imamo kontrolu nad okruženjem i da lakše uspostavimo komunikaciju.

Takođe je potrebno pomenuti aktuelno stanje pandemije. Mnogi se zbog situacija sa korona virusom ne osećaju sigurno u kontaktu sa ljudima ili čestim izlaskom iz kuće. Zahvaljujući online radu možete potražiti pomoć ili da nastavite rad sa svojim terapeutoma a da se i dalje osećate sigurno.

 

Koja je razlika između online terapije i tradicionalne?

Online psihoterapija se ne razlikuje od terapije licem u lice po dužini trajanje seanse, načina zakazivanja, saradnje i odnosa sa terapeutom. Jedina razlika je da Vi i terapeut ne delite isti prostor.

Šta Vam je potrebno za online terapiju?

Lap-top, računar, tablet, ili telefon

Na uređaju imate instaliran Zoom ili Skype, Viber ili šta god je Vama zgodno.

Izdvojena prostorija iz koje ćete se priključiti kako Vas niko ne bi ometao.

Napomena: svako snimanje je zabranjeno, osim ako obe strane ne prilože pismeno odobrenje.

online-phone

Telefonsko savetovanje i psihoterapija

Ukoliko se prijatnije osećate isključene kamere, to je sasvim u redu. Nudimo Vam psihološko savetovanje kao i psihoterapiju telefonom.

Pozovite nas :  +381 63 76 22485

Savetovanje i terapija kroz online chat

Neretko nam se dešava da nam se jave klijenti koji žele psihološko savetovanje ili psihoterapiju ali se ne osećaju prijatno da to bude licem u lice ili online preko kamere, niti da im se čuje glas. 

Razumemo da Vam je potrebno da se oslobodite i da upoznate svoga terapeuta. Ukoliko Vam je lakše pružamo Vam mogućnost terapije putem mesindžera.

Online Konsultacije putem Video Poziva

Psihološko savetovanje ili online psihoterapija putem video snimka je jedan od najčešćih vidova psihoterapije. Dovoljna Vam je samo dobra internet konekcija i volja 🙂